2012. január 25., szerda

Antik zenélő kandallóóra - Jelenlegi ára: 24 900 Ft

Esztétikailag és technikailag kiváló állapotú, a múlt század közepe táján gyártott, német készülék. Rézszerkezet, billegőkerekes időzítéssel, melynek előnye, hogy minden helyzetben járásképes. Sötétbarna (paliszander? ), közép felé világosodó színezésű, Art Deco stílusú, felül selyem-, elöl magasfényű fadoboz. A számlapon a lakkozás két helyen repedt, de ez alig észrevehető. A Westminster dallam negyedét, felét, háromnegyedét üti negyed-, fél-, ill. háromnegyedkor. Órakor a teljes dallam, majd az órának megfelelő számú háromhangú gongütés hangzik. A szerkezeten lévő karral a kalapácsok kiemelhetők a hangadás szüneteltetése végett. Eredeti felhúzókulccsal. Egy felhúzással egy hetes működés. Befoglaló méretek: szélesség 55cm, magasság 21cm, mélység 13cm. Kitisztítva, olajozva, beszabályozva.
Ez nem un. "lomis" áru, amit vásárlás után az óráshoz és asztaloshoz kell vinni javításra komoly pénzért. Mivel használt áru, ezért nem tudok garanciát vállalni, azonban egy ésszerű határon belüli esetleges óraszerkezeti meghibásodásokat megjavítom.
Az óra egy felszámolandó gyűjtemény óvott darabja, s már jellegénél fogva sem szívesen vállalok csomagolást és szállíttatást. Lehetőleg kézbe szeretném átadni! A leütési ár plusz 1990 Ft postaköltség előzetes átutalása esetén, gondosan csomagolva, értékbiztosítással, törékeny csomagként, tudom küldeni. Ekkor részletes, írott üzembe helyezési útmutatást adok.


Jelenlegi ára: 24 900 Ft

Az aukció vége: 2012-02-05 00:14
. Antik zenélő kandallóóra - Jelenlegi ára: 24 900 Ft